skip to Main Content

Vi hadde en fagdag om kosthold/trening og åpent forum 13. juni på Thon Opera Hotel i Oslo.

sammen

Dette ble en veldig hyggelig og inspirerende dag. Meget engasjerte foredragsholdere.

Temaer:
Sunt og godt – helsefremmende kosthold ved sarkoidose med Tine Mejlbo Sundfør. Et bevisst forhold til kosthold, aktivitet og søvnvaner gir overskudd og energi i hverdagen og bedre helse.

Tine Mejlbo Sundfør jobber for Synergi Helse. Hun skal holde foredrag om kosthold. Hun er utdannet Klinisk ernæringsfysiolog, Cand. Scient. i ernæring fra Det Medisinske Fakultet, Universitetet i Oslo. Tine har flere års erfaring fra den kliniske hverdagen på Ullevål sykehus, NIMI og Synergi Helse og fra kursvirksomhet for helsepersonell, Idrettsutøvere, bedrifter og institusjoner.

tine1

Trening i hverdagen. Heidi Bråten Fure fra MOOV i Drammen, kommer å viser oss øvelser vi kan utføre hver dag. Små treningstips i hverdagen.

Hvordan bli mer aktiv i hverdagen?  De aller fleste av oss ønsker å være «en som trener» og en som er «fysisk aktiv».  Alle vet at det er det beste for helsa vår. Utfordringen er bare at det er ikke alle som liker å trene. Det er heller ikke alle som alltid kan trene – selv om de har lyst og tid! Og hva er nok trening og aktivitet for at det er bra for helsa?

I dette foredraget gikk Heidi i gjennom anbefalingene for fysisk aktivitet for «folk flest» og sammenlikne det med treningsprogrammet utarbeidet for sarkoidosepasienter. I tillegg vil hun gi praktiske eksempler på nyttige øvelser du kan gjøre i hverdagen og tips til hvordan du kan bli mer aktiv – dersom dette er noe du ønsker! Disse øvelsene ble filmet .

Heidi jobber for tiden som daglig leder ved MOOV Trening, Helse og Velvære i Drammen. I tillegg til administrative oppgaver jobber hun som instruktør og trener for folk i alle aldre mellom 16-90 år. Hun er utdannet Mensendieck-fysioterapeut og har en master i Helsefag fra Universitetet i Oslo.

trening

Tusen takk til Tine og Heidi for at de tok seg tid å holde foredrag for oss.

Her er foredragene og oppskrifter.
Sarkoidose og kosthold (PDF).
Oppskrifter: Dessert, Torsk, Laks.

Hvordan bli mer aktiv i hverdagen (PDF).
Nasjonale anbefalinger for trening.

Back To Top